Kövér szerint az ellenzék és a "Soros György-féle szervezetek" meg akarják dönteni a demokráciát

A sajtószabadság korlátozásáról és a Jobbik-kampány betiltásáról viszont elfelejtett szólni.

Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros György-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán a Felvidéken zajló Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán.

Kövér László szerint idén ősszel "forró időkre kell készülni" a magyarországi ellenzék és a Soros-féle, úgynevezett civil szervezetek összefogása miatt. Nem, nem az adófizetők pénzéből hizlalt, Jobbikot gyalázó CÖF-re gondolt. 

"Megpróbálnak majd egy olyan hangulatot kialakítani, amiben mindent fölülír a polgárháborús pszichózis" - jósolta a polgárháborús pszichózist minden egyéb szempontnak alárendelő Fidesz vezető politikusa, aki szerint az ellenzék így akarja majd elterelni a figyelmet saját alkalmatlanságáról, s ezt a "piszkos munkát" a Soros-féle szervezetek aktivistáival végezteti el.

A néhány százalékon álló baloldali pártocskák és pár főből álló civil szervezetecskékből főellenséget kreáló Fidesz úgy tűnik mindenáron igyekszik elhitetni, hogy a néhány asztaltársaságnyi baloldali ellenzék komoly erő, érthető is, hiszen egyre nyilvánvalóbb, hogy a NER nélkülük egyre gyengébb lábakon áll.

Szerinte "a hangulatfokozásra azért is szüksége van az ellenzéknek, hogy ilyen módon próbáljon olyan közhangulatot kialakítani, amelyben a választók mindenképpen szükségét érezzék a változásnak, a Soros-féle szervezetekre pedig azért van szükségük, mert - mint mondta - "egy magát demokratikusnak definiáló pártnak nem áll jól, hogy nyílt törvénysértésre, utcai zavargásokra buzdítson". 

Nyilván itt nem a saját alaptörvényét is lábbal tipró, a Jobbik kampányát és megszólalási lehetőségét nyíltan korlátozó, antidemokratikus plakáttörvényre, a közpénzből saját kampányát biztosító, jobbikos politikusokat lejárató, megfélemlítő politikára gondolt a politikus.

Kövér László megjegyezte: nem Magyarország az első "kísérleti terep", ahol kívülről avatkoznak be annak érdekében, hogy "potens ellenzéki pártok" hiányában letaszítsák a kormányról azokat, akik demokratikus választásokon jutottak oda (mármint az azóta saját képére formált irreális választási törvényre gondolt). Rámutatott: az ilyen manipulatív módszerek kivédése miatt meg kell mutatni, kik állnak az ilyen kezdeményezések mögött, s azt is, hogy milyen célokat követnek. 

Így történhetett, hogy pont az a Fidesz riogat polgárháborús helyzettel, amely évek óta mindent megtesz azért, hogy ez az állapot állandósuljon hazánkban.