Ha az újpesti foci egy kocsma volna...

Felvetés megtörtént események alapján.

Sokan járnak ide, még akkor is, ha nem minden tökéletes. Valaki szerint lehetne több féle pálinka, más csak üveges sört iszik, mert amit csapolnak, azt nem szereti és a kimért rizling sem egy díjnyertes bor. 

De akkor is, ez az ő törzshelyük. Sokaknak már az apja, nagyapja is idejárt. Ugyanaz a cégér, ugyanazok a tölgyből készült ódon padok és asztalok, jellegezetes illat - mindezzel tudnak azonosulni, mindezzel azonosulnak, ezért járnak ide a vendégek. Itt és így érzik jól maguknak, mert ez egy biztos pont az életükben.

Aztán az élet úgy hozza, hogy a kocsmának új tulajdonosa lesz. Aki idővel felveti, hogy kéne egy sokkal modernebb cégér, és a padokat, asztalokat is le kell már cserélni 21. századira. A vendégek azonban ezt nem akarják. Amúgy sem, mert számukra ez a cégér a kocsma, s a kocsma a cégér, de ráadásul az új cégér, az új berendezés valami elképesztően gagyi. Egyetlen vendég sem akarja. Senki, akiért elvileg ez a kocsma egyáltalán létezik. De a tulaj csak azért is lecseréli, mert lecseréli és kész. 

Miért? 

Akárhogy próbálok összetettebb kérdést feltenni, kár a karakterért, mert a végén csak az marad, hogy: miért? 

Ezt kérdezik pár napja Újpesten is, ha ránéznek arra a borzalmas, tragikomikus valamire, ami az új címer(szerű izé). És vélhetően egyre dühösebbek is a "törzsvendégek". Így nem csoda, hogy már a kocsmaajtót is bezáratta a vezetőség, mégpedig valami olyan ordenáré hülyeségre hivatkozva, ami méltó az új cégérhez.