Rogán embere felügyelheti a szerencsejátékot, Seszták ismerőse járhat jól?

Ügyes!

A Magyar Nemzet értesülései szerint a szerencsejáték-felügyelet vezetője Koszorús László, a Rogán által vezetett Miniszterelnöki Kabinatiroda volt főtanácsadója lehet.

Koszorús korábban volt a Fidelitas alelnöke, de dolgozott Orbán Viktor tanácsadójaként, parlamenti képviselőként és fogyasztóvédelmi helyettes államtitkárként is, majd a Szerencsejáték Zrt.-ben lett igazgatósági tag.

A lapnak nyilatkozott Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték-szövetség elnöke, aki más miatt aggódik: szerinte az egész arról szól, hogy miután a kormány bekebelezte a szerencsejáték-piacot, most odaadta egy olyan ember kezébe, akinek közeli ismerőse kaszinót üzemeltet. Az ágazat felügyelete ugyanis a nemzetgazdasági tárcától a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, Seszták Miklós tárcavezető keze alá került, Seszták közeli ismerőse pedig az a Kruppa Zsolt András, aki a győri és a pécsi kaszinók koncessziós jogával rendelkező Treff-Klub Kft. egyik tisztségviselője. Kruppa korábban közös céget vitt Seszták feleségével.