A jászság megmutatta, milyen egy kutya jó főzőverseny

Több, mint száz bográcsban készültek az ételek a város főutcáján.

Jászárokszállásnak igen komoly hagyománya van már birkafőzésben. Ez már abból kiderült, hogy a város főutcáját végeláthatatlanul bográcsok borították az út mindkét szélén, mögöttük a szakácskodó csapatokkal.

A legjobb szakács azonban a zsűri döntésétől függetlenül teljesen nyilvánvaló, hogy ő volt:

A főzőverseny, amit színpadi zene, honvédségi- és tűzoltóbemutató is kísért, szinte már fesztiváli hangulatot idézett. Az induló csapatok között magáncégek, civil szervezetek és még pártok is megjelentek, azaz csak a Jobbik, aminek a helyi, és a jászberényi szervezete is főzte a pörköltet, előbbi oklevelet, utóbbi különdíjat is bezsebelve.

A díjakat Gergely Zoltán független polgármester adta át, Pócs János fideszes parlamenti képviselő pedig egy-egy görögdinnyével (!) járult hozzá a díjazásokhoz, bár személyesen nem jelent meg, csak bemondták nagylelkűségét,

a dinnyét.

Ettől a komoly szereptől eltekintve tényleg látványos volt, amikor rendezvénytől nem messze óriási füst kezdett bolyongani, és eltelt néhány perc mire megtudtuk, hogy a tűzoltók gyújtottak fel egy Wartburgot a polgármesteri hivatal udvarán, a tűzoltóság előtt.

A honvédek eközben toboroztak, bár valójában inkább kisgyermekek kúsztak háló alatt, és egyensúlyoztak kötélpályán. Szóval volt szinte minden, ami a kötelező jellegű árusokon kívül illett oda. Oda, ahol a jászság egy alig nyolcezres városában igazi gasztrofesztivált szerveztek.

Csak ajánlani tudjuk jövőre a 19. alkalmat azoknak, akik szeretnék kiélvezni egy birkafőző verseny jótékony hatásait.