Putyin Junckerrel tárgyalt

A problémák - Krím és Kelet-Ukrajna - ellenére is keresi az EU az együttműködés lehetőségeit Oroszországgal.

Reméli Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy fejlődni fognak Oroszország és az Európai Bizottság kapcsolatai, dacára a közismert problémáknak. 

Putyin szombaton a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport hamburgi csúcstalálkozójának keretében tartott megbeszélést Jean-Claude Junckerrel, a brüsszeli bizottság elnökével. 

Az orosz államfő hangsúlyozta, hogy minden probléma ellenére a kapcsolattartás folyamatos. Emlékeztetett arra, hogy tavaly a szentpétervári gazdasági fórumon "hasznos megbeszéléseket" folytatott Junckerrel, áprilisban Moszkvában járt Federica Mogherini, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, július 11-én pedig Brüsszelben találkozik Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Federica Mogherini. 

Az Európai Bizottság elnöke kijelentette: Brüsszel törekszik az Oroszországgal való párbeszédre. "Ismertek az Európai Unió és Oroszország közötti problémák, a Krím és Kelet-Ukrajna. Az Európai Bizottság folytatni akarja a munkát, hogy keresse az együttműködés lehetőségeit, az érdekek egybeesését" - hangoztatta Juncker.