Az Újpest szurkolói nem akarnak új címert, megvédenék a hagyományaikat

A Szusza Ferenc Stadion mellé szerveznek demonstrációt szombaton.

A szervezők ezreket várnak a Szusza Ferenc Stadionhoz. A szurkolói rendezvényen részt vesz a 40-szeres magyar válogatott Urbán Flórián, illetve az ismert rapper, Széki "Curtis" Attila is.

A szurkolók a lelátón szerették volna folytatni a tüntetést a 18 órától kezdődő az NB II-es Vác elleni edzőmérkőzésen, de a meccset kiemelt kockázatúvá nyilvánította a rendőrség, és zárt kapuk mögött játsszák.

Korábban megírtuk, hogy az anyaegyesület Újpesti Torna Egylet (UTE) hozzájárulása nélkülegy szavazás keretében – változtatta meg az Újpest FC az NB I-ben szereplő labdarúgóklub címerét.

Az Újpest FC ügyvezető igazgatója, Gyarmati Eszter közleményében arra hivatkozott, hogy „az elmúlt 132 év alatt többször is volt már a címerben kisebb-nagyobb változás, és ezek a módosítások mindig igyekeztek a hagyományok tisztelete mellett az új kor lendületének is megfelelni”. Azt is írta, hogy az új logó készítőit arra kérték: „olyan terveket készítsenek, amelyek megfelelnek a mai modern stílusirányzatoknak, de ugyanakkor tartsák meg azokat a jellegzetes motívumokat, amelyek egyértelművé teszik, hogy azt melyik csapat viselheti a mezén”.

A szurkolók három verzió közül választhattak július 2-ig, az eredmény azonban sokkolta az újpestieket, és heves reakciókat váltott ki. Sokan egyszerűen csak kettétört WC-deszkához hasonlították a nyertes logót. A szurkolók lemondatnák a klub vezetőségét.