Ich bin ein benczepéter!

Így lett népszerű a részeg riporter.

Nyilván, vannak, akik szerint felháborító, ha valaki ittasan, vagy hát jelen esetben konkrétan részegen végzi a munkáját, de azért ne csináljunk úgy, mint ha Péter a Paksi Atomerőmű irányítótermében dolgozott volna ilyen atmoszférával a fejében.

Annyi történhetett, hogy Péternek mondták, menjen ki tudósítani a Bajai Halfőző Fesztiválról, hát kiment. Megkínálták jóféle itallal, és ő elfogadta. Minden porcikájában át akarta érezni a rendezvény hangulatát, rezgéseit, aztán pár kupicával, pohárral többet nyelhetett be. Hiába, akit visz előre a lendület...

És ez az emberek többségének most tetszik. De miért ne tetszene? Nem egy gazdasági konferenciáról, vagy egy baleset helyszínéről jelentkezett be ittasan. Bajt nem csinált, volán mögé nem ült, láncfűrésszel nem dolgozott, viszont legalább az M1 most előrukkolt egy olyan anyaggal, amivel önhibájukon kívül örömet szereztek egy egész országnak.

Ami nem csoda, hiszen az embereknek szimpatikus, akivel tudnak azonosulni, márpedig mi magyarok egyébként is, de nyáron meg kifejezetten szeretünk szürcsölni. Így az azonosulás alapja adott volt.