Pár nap és mérséklődik a hőség

A következő hét első napjaiban az ország nagyobb részén 27 Celsius-fok felett alakul a napi középhőmérséklet, egyedül az Északi-középhegység térségében lehet ennél alacsonyabb, 25 fok körüli érték derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Kedden is többfelé megerősödik a szél. Emellett alapvetően napos idő várható, estig inkább csak északon helyenként, majd estétől a Dunántúlon már többfelé várható zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 18-24 fok lehet. A nappali maximumok 27-36 fok között alakulnak. Északnyugaton lesz a leghűvösebb, délkeleten a legmelegebb.

Szerdán hajnalban, reggel még többfelé várható zápor, zivatar. Napközben már csak elvétve eshet és sok lesz a napsütés. Estétől északnyugat felől ismét többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Napközben időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 17-22, a maximumhőmérséklet 28-33 fok között valószínű.