Teljesen megőrült a végnapjait élő ISIS - csecsemővel együtt robbantotta fel magát a dzsihadista nő

Az utolsó napokban még rátesznek egy lapáttal. 

Az iraki al-Mawsleya televízió tegnap hozott nyilvánosságra egy felvételt, amelyen

egy asszony egyik kezében egy bombát, a másikban egy csecsemőt tart. 

A bomba egy táskába volt rejtve, s nem is tűnt fel senkinek. Ám, miután a nő elhaladt a kamera mellett, hatalmas robbanás következett. Csak a felvételt visszanézve jöttek rá, hogy valószínűleg az "anya" volt a merénylő. A detonáció során az asszony, a kisgyermek, és két katona vesztette életét. 

A Washington vezette nemzetközi koalíció támogatását élvező iraki erők tavaly október 17-én indították meg offenzívájukat az ország második legnagyobb városának visszavételéért, amely 2014-ben került az Iszlám Állam kezére. Ez volt a dzsihadisták utolsó fellegvára Irakban, amely egyben szimbolikus jelentőséggel is bírt számukra, miután vezetőjük, Abu Bakr al-Bagdadi innen kiáltotta ki kalifátusát az Iszlám Állam által elfoglalt iraki és szíriai területeken.

A kétségbe esett dzsihadisták az utóbbi időben egyre többször vetnek be a civilek közé elvegyülő női öngyilkos merénylőket. Az elmúlt két hétben

több mint 20 asszony robbantotta fel magát,

számos katonát és civilt meggyilkolva. 

A szélsőségesek az elmúlt időszakban jelentősen veszítettek befolyásukból. "Fővárosuk, a szíriai Rakka jelenleg is ostrom alatt áll.