Közel a visszatéréshez: Robert Kubica a Hungaroringen tesztelheti az idei Renault-t

A francia gyár tulajdonképpen főpróbát biztosít a lengyelnek, aki a közelmúltban már vezethette a Renault 2012-es autóját hat év után először F1-es gépben ülve. Ha jól sikerül a hungaroringi teszt, tényleg csak egy lépésre lesz a valódi visszatérés. Júliusban a franciaországi Paul Ricard pályán újra mehet a 2012-es konstrukcióval is.

A Renault azt is elismerte, hogy a sikeres valenciai teszt után most már egyértelműen azt vizsgálják, hogy készen áll-e a lengyel a visszatérésre. Ha Kubica versenyképes lesz a hungaroringi teszten, egy szabadedzés lehet a következő lépés.

Mi történt vele?

Robert Kubica egyszeres Formula-1-es futamgyőztes, a sportág egyik nagy ígérete volt. 2011-ben egy raliversenyen sérült meg olyan súlyosan, hogy sokáig az is kérdéses volt, meg tudják-e menteni a jobb karját. Egészen a közelmúltig úgy tűnt, hogy ez a baleset vetett véget F1-es pályafutásának. A valenciai teszten viszont önmaga és a csapat számára is bizonyította, hogy képes magas szinten teljesíteni, sérült és nem teljesen mobilis keze ellenére.

(címlapfotó: Robert Kubica teszteli a 2012-es Renault-t a valenciai pályán 2017-ben, F1Fanatic)