Újabb fordulóhoz érkezett a hogyan zavarjunk még több magyart a horvát tengerpartra

a Balaton helyett című játék: újabb szabadstrand lett fizetős.

Az egyébként is kevés szabadstrandok sorából kiesett az egykori zánkai úttörőváros strandja. Ráadásul a látogatási lehetőséget is radikálisan korlátozták, és a balatoni strandok többségétől eltérően belépőt kell fizetni a 3 év alatti gyerekek számára is - írta a Napi.hu.

Az úttörős időkben, majd a rendszerváltást követő első években is zártan működő gyermekváros strandját 22 évvel ezelőtt nyitották meg a külső látogatók előtt. Az akkor Gyermek és Ifjúsági Centrum néven működő intézménybe gyakorlatilag szabadon bemehetett bárki, mert a főkapun kívül azzal átellenben a 71-es főút másik oldalán volt egy ajtó gyalogosoknak, bicikliseknek.

Később, a bicikliút elkészülte után Zánka felől is nyitottak egy biciklis, gyalogos bejáratot. A jobb időkben évi 50 ezer szállóvendég mellett a 300 ezer napi látogató nem okozott semmi komolyabb problémát. Az utóbbi években viszont elindult egy bezárkózási folyamat - idézi az InfoRádió a Balatontipp.hu-t.

Az Új Nemzedék Központ (!!!) idején lezárták a 71-es főút melletti "kiskaput", majd a közben az Erzsébet Táborok Alapítványhoz került Zánkai Sport- és Rendezvényközpontban megszüntették a Zánka felőli gyalogos, biciklis bejutási lehetőséget, most pedig még drasztikusabb lépést tettek.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a portál érdeklődésére tudatta, hogy a strandot péntektől vasárnapig, naponta 9-19 óráig lehet látogatni. A június 15-augusztus 31. közötti időszakban a felnőtteknek 500, a 3-14 év közötti gyerekeknek 400, a "kedvezményes belépő (3 éven aluli gyerek, diák, nyugdíjas)" pedig 300 forintért mehet be egy napra.

Ezúton is szeretnénk gratulálni az illetékes elvtársaknak a döntéshez. Az még hagyján, hogy gyakorlatilag ebben az országban egy döntéshozót sem érdekel, hogy 

1. a Balaton amúgy köztulajdon, de ha már ez az apróság nem éri el az ingerküszöbét senkinek, legalább annyi minimális felfogó képességük lenne, hogy
2. a fizetős strandokon nyújtott szolgáltatások minőségét lassan már az albán strandok is lekörözik.

Hacsak nem az a cél, hogy a magyarok inkább az ingyenes horvát strandok valamelyikén nyaraljanak.