Hat külföldi turistát késeltek meg Hurghadában - Két halott

A támadó egy közeli nyilvános strandról úszott a hotelhez.

Frissítés:

Az első hírek szerint ukránok voltak a halálos áldozatok, de később a helyi biztonsági hatóságok azt közölték, hogy két német nő vesztette életét a népszerű Zahabia hotelben, ahol a támadó két cseh turistát is megsebesített.

A késes merénylő az első támadás után átjutott a szomszédos Sunny Days El Palacio nevű szállodába is, ahol még két embert megsebesített. Az ő állampolgárságuk még nem ismert biztosan.

Az Interfax a helyi orosz konzulra hivatkozva egy orosz sebesültről adott hírt, egy másik forrás pedig egy örmény sebesültről tud. A sérülteket kórházba szállították.

Az egyiptomi belügyminisztérium közlése szerint a támadót elfogták, egyelőre nem világos, miért támadott a turistákra. A férfi gyaníthatóan egy közeli nyilvános strandról úszott át a szállodákhoz tartozó területre.

A belügyminisztérium hozzátette, a késelő hat nőt sebesített meg, valamennyien külföldiek. Halálos áldozatokról a tárca hivatalosan nem adott hírt, és egyelőre a sérültek állampolgárságát sem közölte.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI megkeresésére közölte, hogy nem tud magyar áldozatról. A kairói magyar nagykövetség figyelemmel követi az eseményeket, magyar érintettről nem tudnak, sem az egyiptomi rendőrségtől, sem utazási irodától nem érkezett ilyen jelzés.

Korábban írtuk:

A támadót elfogták, kihallgatása jelenleg is tart - közölte a belügyminisztérium. A férfi gyaníthatóan egy közeli nyilvános strandról úszott át a város egyik szállodájához tartozó területre.

A belügyminisztérium közlése szerint a késelő hat nőt sebesített meg, valamennyien külföldiek. Halálos áldozatokról a tárca hivatalosan nem adott hírt, és egyelőre a sérültek állampolgárságát sem közölte.

Nem hivatalos biztonsági és kórházi források szerint két ukrán nő meghalt, a többi sebesültet kórházba szállították.

Hurghadában 2016 januárjában két, lőfegyverrel, késsel és egy robbanómellénnyel felszerelkezett férfi rontott be egy szállodába, ahol három külföldi turistát megsebesítettek. A támadók gyaníthatóan az Iszlám Állam dzsihadista csoport szimpatizánsai voltak.