Folytatják: újabb magyar aranyak a kajak-kenu Európa-bajnokságról

Női K-1 500 méter volt a nap első száma, Takács Tamara a tegnapi K-4 győzelem után egyedül is behúzta a távot, így rögtön gazdagodott egy újabb arannyal.

Takács egyébként nagyon rosszul startolt a szakadó esőben, de folyamatos felzárkózás és szenzációs hajrá után győzni tudott. Érdekesség, hogy ennek a számnak magyar olimpiai bajnoka van, Kozák Danuta személyében, de ő most "szülési szabadságon" van.

Aranyérmet szerzett a Nádas Bence, Tótka Sándor duó is K-2 500 méteren. Kopasz Bálint K-1 500 méteren a harmadik helyen végzett. Lucz Dóra K-1 200 méteren szerzett aranyat. Szintén aranyérmes K-2 200 méteren a Balaska Márk, Birkás Balázs páros.

A férfiak K-1-es számában, valamint a női kenu egyesek versenyében két második hely jutott a magyaroknak a két győri, Horváth Bence, illetve Devecseriné Takács Kincső révén, a bronzérem pedig a kenupáros, Hajdu Jonatán és Fekete Ádám nevéhez fűződik.

További eredmények:

  • Férfi C-1, 500 m: 7. Fekete Ádám
  • Férfi K-1, 500 m: 4. Kopasz Bálint
  • Férfi K-4, 1000 m: 9. Magyarország
  • Női K-2, 500 m: 4. Magyarország

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, az első nap öt magyar arannyal ért véget:

Egy zsák arannyal fog hazajönni a magyar csapat a kajak-kenu Európa-bajnokságról

Bodonyi Dóra aranyérmet szerzett K-1 1000 méteren a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokság szombati versenynapján, a viadal első döntőjében. A magyar sportoló 3:57.984 perc alatt teljesítette a távot.Férfi C-1 1000 méteren Vasbányai Henrik az ötödik, férfi K-1 1000 méteren Kopasz Bálint a harmadik lett. A további aranyérmesek:

Cikkünket frissítjük az új eredményekkel.

(fotó: Kovács Tamás / MTI)