Döbbenetes és elképesztő: Kovács Béla!

Ezúttal Hollik István vette elő a kormánypárti "csodafegyverét".

Lehet, hogy valami ilyesmi párbeszéd előzte meg az eseményt, amikor is a KDNP némethszilárdja, Hollik István ma pódiumra lépett. 

István rengetegszer elmondta, hogy Kovács Béla, hogy hatóságok, hogy jobbikos, hogy Jobbik, hogy Kovács Béla, hogy jobbikos, majd a sajtótájékoztató csúcspontjaként odapörkölt Vona Gábornak, hogy utasítsa Kovács Bélát, hogy jelenjen meg július 19-én a nyomozó hatóságok előtt.

István, és a Fidesz-utánfutó KDNP nyílt kapukat döngetett, ugyanis a Jobbik EP-képviselője már akkor is megerősítette, hogy ott lesz szerdán az ügyészségen, amikor a kormány-média Halász Jánossal együtt csúnyán árnyékra vetődött az abház-sztorival.

Egy csibészes huszárvágással megnéztem a politikus Facebook-oldalát, ahol azt találtam, hogy Kovács Béla a következőkről tájékoztatja Simon Richárdot, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivőjét:

"Szerdán (július 5.) megérkezett a Főügyészség levele az állandó lakcímemre, amelyet anyósom át is vett a nevemben, ismerőseim beszkenneltek és eljuttattak hozzám, így ezúton is visszaigazolom Önök számára, hogy megismertem tartalmát és ott leszek július 19-én Önöknél. Már nagyon várom."

Majd levele végén a biztonság, és talán Hollik István kedvéért is megerősíti: július 19-én találkozunk.
 
A jelenleg rendelkezésre álló, az érintettől származó nyilvános információk szerint tehát Kovács Béla jobbikos EP-képviselő holnapután megjelenik a hatóságok előtt. Az üggyel kapcsolatban megkerestük Kovács Bélát, aki megerősítette, hogy korábbi - szintén nyilvános - bejelentésének megfelelően, július 19-én nem csak megjelenik az ügyészségen, de előtte sajtótájékoztatót is tart.