2017. 07. 17. 16:38

A vizes vb-re épített bicikliútra a vb ideje alatt tilos bringával felhajtani

400 millióért a BKK építtetett egy kerékpárutat a vizes vb-re, amire most tilos kerékpárral felhajtani. Tegye fel a kezét, aki érti, mert nekünk magas, hogy mi értelme volt ennyi pénzt kidobni egy olyan útra, ami nem elég, hogy nem töltheti be funkcióját, de az eredeti közlekedési adottságok miatt még szükség sem volt rá.

A híd szükségességét már többször megkérdőjelezték korábbi hónapokban, mivel az hivatalosan a Duna Aréna és a patak túlpartján levő autóparkoló közti gyalogos- és kerékpáros-forgalmat szolgálná ki, azonban a Rákos-patak Úszóaréna felőli partján már van bicikliút és híd is 300 méterrel feljebb - írja az Index.

Ha most mégis biciklivel szeretne felhajtani Magyarország legdrágább kerékpáros patakhídjára, akkor rendőrökbe fog ütközni, akik elterelik, vagy leszállítják a kerékpárról. Ugyanis áttolni át lehet a bringát.

A 444 fejtegetése szerint az átkelő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elnökének érdekeltségébe tartozó 2019-re elkészülő Danubio lakóparkot köti össze a vizes vb helyszínével. Seszták Miklós azonban tagadta, hogy bármi összefüggés lenne a beruházás és a hídépítés között.

(Fotó: Bődey János / Index)