Újabb Fidesz-bukta: a rendőrség elutasította a feljelentést, nem történt bűncselekmény Ózdon

A rendőrség visszadobta a feljelentést - miután eléggé szétszedte azt.

A rendőrség határozata leszögezi, hogy a Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint büntetendő hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést azért utasítja el, mert ami Ózdon történt, nem bűncselekmény.

Mint ismert, Németh Szilárd fideszes alelnök és tompa fegyver még május elején ment neki Janiczak Dávidnak, miután részletek kerültek fel azokból a beszélgetésekből, amiket lehallgattak a polgármesteri irodában. A szöveget úgy vágták meg, hogy abból arra következtessen a hallgatóság, mintha a polgármester manipulált volna egy ózdi közbeszerzési eljárást. A Jobbik alelnöke már azonban már akkor nyilvánosságra hozott minden részletet, így a vágatlan felvételt is.

A fideszes feljelentést követően a Központi Nyomozó Főügyészség először elutasította a hivatali vesztegetés miatt feljelentést, majd hivatali visszaélés bűntett és hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt tett feljelentést. A feljelentéskiegészítés miatt eljárás meghosszabbított határideje július 12-én járt le.

Az ügy ezután került a szabolcsi rendőrökhöz.

Az eljárás során a Közbeszerzési Hatóság nyilvántartásából beszerzésre került Ózd ivóvízfejlesztésére kiírt pályázat hirdetménye, a nyertes szerződés, az összegzés, és az egyéb dokumentumok is. Megállapították, hogy a pályázat elbírálásakor az ajánlati ár és a minőségi szempontok, így a környezetvédelmi és fenntarthatósági vállalások voltak az irányadók.

Az is világossá vált, hogy a kedvezőbb ajánlatot tevő konzorcium önhibájából került kizárásra, mivel nem teljesítette a hiánypótlási kötelezettségét.

A határozat kitér arra is, hogy a beszerzett anyagon lévő beszélgetés eleje és vége hiányzik,

"ezáltal teljes bizonyossággal nem lehet megállapítani, hogy a beszélgetésben részt vevők a közbeszerzés tárgyában ténylegesen miben állapodtak meg. A hangfelvétel a hiányosságai miatt objektívan nem értékelhető".

Végül megállapítják, hogy az eljárás során olyan adat vagy tény nem merült fel, amely szerint bármely hivatalos személy Ózd város ivóvízhálózat fejlesztésére kiírt közbeszerzési-pályázatot befolyásolta volna.

Bukta.

A Jobbik közleményben reagált a fideszes beégésre

Németh Szilárd megpróbálta, de nem sikerült neki
 
Május elején a teljes kormánysajtó, illetve a magukat sajtóorgánumnak nevező oldalak hathatós támogatásával indult harcba Németh Szilárd a Jobbik ellen, azon belül is Ózd polgármesterét szemelte ki magának.
 
Janiczak Dávid polgármestert azzal támadta a fideszes képviselő, hogy manipulálni próbált egy közbeszerzési eljárást, és ezt összevágott hangfelvételekkel próbálta bizonyítani.
 
Németh feljelentését követően a rendőrség megállapította, hogy nem történt bűncselekmény, az ózdi közbeszerzés szabályosan, a törvényeknek megfelelően zajlott.
 
Látszik, hogy a Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy elterelje a figyelmet korrupt kormányzásáról, és a közpénzek ellopásáról, a Jobbik kormány azonban 2018-tól minden ellopott forintot vissza fog szerezni és a tolvajokat el fogja számoltatni.
 
Jobbik Magyarországért Mozgalom