Húszezer bevándorlóval leszünk gazdagabbak, hála Orbán letelepedési bizniszének

Köszönjük, ó, hazánk hős védelmezője!

Hiába szünetelteti a kormány március 31-től a letelepedési kötvény programot, még mindig nem állnak rendelkezésre végleges adatok arról, hogy hány bevándorló érkezett a milliárdos biznisz keretében Magyarországra.

Demeter Márta független országgyűlési képviselő június 30-i dátummal kérte ki az adatokat. Pintér Sándor belügyminiszter írásbeli válaszából azonban kiderült:

több száz befektetőnek és több ezer családtagnak még ügyintézés alatt áll a letelepedési engedélye.

Holott a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnak egy hónap alatt kell az igazolványokat kiállítania, majd ezt követően 45 nap áll rendelkezésre az állampapírok lejegyzésére. Ez összesen két és fél hónap, vagyis június közepéig tartott volna a normál ügymenet.

A kormány azonban igen jól értesült lehetett arról, hányan jelentkeztek a programra, ugyanis

egy Orbán Viktor által jegyzett márciusi kormányrendeletben biztosították az egyszeri hiánypótlás lehetőségét, amivel további 75 nappal meg lehet hosszabbítani az ügyintézést.

Bennfentes információk, remek PR

Az intézkedés korántsem lehetett véletlen, hiszen a kormánytagok igen aktív kommunikációt folytatnak a letelepedési kötvényeket jegyző offshore cégekkel.

Egy júniusi genfi konferencián - ahol a letelepedési üzletág legjelentősebb szereplői gyűltek össze - a világ négy sarkából érkező ügynökök Orbán Viktor mellett Rogán Antal miniszter, Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó és Kosik Kristóf, illetve Kertész Balázs (Rogánhoz és Habonyhoz köthető) ügyvédek nevét emlegették.

Az egyik résztvevő konkrétan beszámolt róla:

Orbán Viktor személyesen hívta fel telefonon az egyik közvetítő cég vezetőjét, akivel közölte, hogy a kormány csak szünetelteti a kötvényprogramot, majd a választások után újraindítja.

Itthon néma kuss, csak a pénzcsap csordogál

Magyarországon már nem ennyire beszédesek a kormánypárti politikusok, ezért a hazai közvélemény csak közérdekűadat-igénylésekből és parlamenti képviselők írásbeli kérdéseire adott válaszokból tájékozódhat valamennyire a korrupció melegágyának számító, felfoghatatlan pénzeket megmozgató mutyiról.

A belügyminiszter válaszából kiderült:

június 30-ig több mint 16 ezer bizonytalan hátterű, külföldi bevándorló számára már biztosan csak röhögni való érdekesség a magyar határkerítés.

Közel ezer befektető és 3228 családtagja várja még a papírokat, így a végleges szám 20 193 lehet.

A Fidesz-közeli offshore cégek eközben óriási összegeket vágtak zsebre a bevándorlási üzletnek köszönhetően:

ha mindenki megkapja a szükséges engedélyt, nagyjából 180 milliárd forintot is kereshetnek a magyar letelepedési programon.

Itt az első hivatalos tájékoztatás az Arton Capital kifosztásának ügyében

Többször foglalkoztunk az Arton Capital Kft.-vel, amely cégnek kusza csápjai Rogán Antal propagandaminiszterig és a titokzatos miniszterelnöki tanácsadóig, Habony Árpádig érnek. Korábban az RTL Klub híradójának értesüléseire hivatkozva megírtuk, hogy a betörés során eltulajdonították a letelepedésikötvény-biznisz adatait tartalmazó szervert is. Az Index úgy tudja, hogy ezért is kellett 1300 (!)