Schiffer elárulja a titkot

Helyes diagnózisról és pusztító receptekről is beszélt a volt LMP-elnök.

Szó esett arról is, hogy az ellenzéki pártok helytelenül közelítenek a megbontás szándékával a Fidesz táborhoz. 

"Ki az, aki majd arra szavaz, aki folyamatosan lehülyézi?” 

- vetette fel Schiffer, aki szerint hibás az a felfogás is, hogy az ellenzék azt az érzetet kelti a kormánypárti szimpatizánsokban, hogy tettestársak egytől-egyig rablásban és az országrontásban. 

Az LMP egykori frakcióvezetője azt mondta, az tudja leváltani Orbánt, aki a kormányfő helyes diagnózisait elismeri, de “pusztító receptjei” helyett alternatívával áll elő. 

A parlamenti politizálástól egy éve visszavonuló ügyvéd utóbbiak kapcsán kifejtette, hogy a kormányfő az összes elődjéhez hasonlóan a munkaerő olcsóságára, valamint politikai kapcsolatainak tőkévé konvertálására építi politikáját. 

“Padlógázzal megy a zsákutcába” 

- állapította meg Schiffer. Orbán attól erős - mondta a folytatásban -, hogy az ellenajánlat olyan erőktől érkezik, akik szülőatyjai ennek a zsákutcás modellnek. A választók pedig a kettejük közül - bár ugyanazt képviselik - inkább arra szavaznak, aki határozottan és biztonságérzetet nyújtva képviseli ezt az irányt. 

Schiffer szerint a változás kulcsa, hogy egy ellenzéki párt képes legyen egy másik Magyarország-képet kínálni az embereknek.