Egy holland üzletember felvásárolta Bedepusztát

Bedepusztán főleg roma családok éltek, akiktől a holland nem is megvette az ingatlanokat, hanem elcserélte, más falvakban lévő jobb házakra.

Minden családnak jutott otthon, ha a régi helyen egy házban három család is élt, akkor Thümmler három másik házért cserélte be a zsákfaluban lévő ingatlanukat.

Thümmler egyébként úgy került Magyarországra, hogy bekapcsolódott a Sziget-produkciók marketingkampányába és több ezer külföldi, főként brit és holland turistát csalogatott el a két legnagyobb magyar fesztiválra, a Szigetre és a Balaton Soundra.

A felvásárolt kis falut is rendezvényhelyszínnek szánja az üzletember, ami kisebb zenei fesztiváloknak is teret adna, és ahova medencét, hostelt és kempinget is tervez. 

Az első szárnybontogatás már megkezdődött, ugyanis tartottak egy fesztivál-afterpartyt, valamint őszre várják az első céges ügyfelet.

A hvg kitér arra is, hogy több ezer holland él az országban, akiknek nagy része már nyugdíjas, ám a magyar falvakban a holland nyugdíjból nagyon magas életszínvonalon tudnak élni. Legkedveltebb célpontjaik a Mátra, Baranya és Somogy megye.