Baj van, baj: végrehajtási bejegyzés alatt áll a Ripost kiadója

Ebben az országban már tényleg senki sincs biztonságban?

Merthogy a cégadatbázis legfrissebb adataiból kiindulva ez történt. A fellelhető információk azt mutatják, hogy a Ripost Média Kft.-vel szemben a Fővárosi Bíróság 2017.06.23-án végrehajtást rendelt el.

Nem tudjuk, hogy mi történt a kiadóval, és miért került ilyen kínos helyzetbe, ugyanakkor az Optenben szereplő adatok szerint a végrehajtást még nem zárták le, ott csak az ügy megnyitási dátuma szerepel.

A Ripost a Habony-féle kormánypárti médiarendszer legalsóbb szintjét, a bulvárt jelenti. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne itt kerülnének elő olykor az ellenzéki politikusokat lejárató, titkosszolgálati módszerekre hajazó módon elkészülő anyagok, melyeket aztán az Origón, a TV2-n, vagy akár a közszolgálati csatornákon fújnak fel országos méretű ügyekké.

Tibi atya jó pénzért sem kér a Ripostból

Fizethetne neki kattintásonként 100 forintot is, akkor sem adná a nevét Fidesz szennymédiájához. Valaki be is írta az erről szóló Insta-fotó alá, hogy #tibiatyanemkaszatibi, utalva arra, amiről már mi is írtunk, hogy a habonyi médiabirodalom ismert celebekkel egyezik meg, hogy azok az oldalukról átvigyék a rajongóikat a bulvárhírek közé rejtett propagandacikkeket közlő portálokra.

Múlthéten írtuk meg, hogy egy Vona Gábor Jobbik-elnökre célzott lejáratócikk miatt a Ripost pert vesztett, de a jogerős ítélet után sem volt hajlandó helyreigazítást közölni. Ez ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a Jobbik jogi képviselete indítványt nyújtott be, hogy tanúként hallgassa meg a bíróság Ómolnár Miklóst, a Ripost főszerkesztőjét és Habony Árpádot.

A Jobbik egyébként még július elején összesítette, hogy már 60 helyreigazítási pert nyertek a kormányhoz köthető Habony-médiával szemben.