Szijjártó szerint elfogadhatatlan, amit az esküvői fotós tett Tusványoson

Nem kap több munkát a külügyminisztériumtól.

„Amit az említett személy tett, az az én számomra teljes mértékben elfogadhatatlan, úgyhogy a konzulátus természetesen a jövőben nem fogja alkalmazni semmilyen munkára”

- szögezte le Szijjártó Péter a Hír TV kérdésére.

Nem minden fideszes politikus gondolja így. Kósa Lajos korábban provokációnak nevezte a sípolást, és köszönetet mondott azért, hogy a rendezők a sípoló nőt “kimentették a tömegből”.

Németh Szilárd pedig az Echo TV-ben úgy fogalmazott:

„Én nem gondolom, hogy bántották azt a hölgyet, kivezették.”

Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatrása pedig terjedelmes véleménycikkben magyarázta meg az erőszakcselekményt, azt írta:

„Aki ilyet tesz: provokatőr. A provakatőröket pedig megpofozzák, megütik, földre rántják, kivezetik. Szép dolog? Nem szép. De legalább érthető. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.„

Azt is hozzátette:

„Mondhatjuk, hogy nahát, micsoda barbárság egy nő haját húzogatni, de a helyzet az, hogy olcsón megúszta.”

Borbáth Áron, aki esküvői fotózással foglalkozik és a Csíkszeredán működő magyar főkonzulátus egyik munkatársának a férje, korábban a Facebook-oldalán kért bocsánatot a tettéért.

„A mi ma történt, tudom, elfogadhatatlan! Elnézést kérek, nem így kellett volna eljárnom!”

- írta.

Később a bejegyzés eltűnt, miután többen is kiosztották hozzászólásaikban az erőszakos fellépése miatt. A Hír Tv úgy tudja, a földre rántott nő nem tesz feljelentést.