Bernek Péter döntős, a női gyorsváltó hatodik lett

Bernek Péter 1:55.79 perces országos csúccsal lett hatodik, a női gyorsváltó szintén hatodik lett.

Mindketten az első elődöntőben álltak rajtkőre, Bernek a 4-es, Telegdy a 6-os pályáról vágott neki a négy hossznak.

Az előfutamokkal ellentétben ezúttal a riválisok erősebben kezdtek, a táv felénél a középmezőnyben voltak a magyarok, a hajrát követően végül Bernek holtversenyben harmadikként, Telegdy ötödiknek csapott célba. Előbbinek sikerült a terve, hiszen megjavította 1:55.88-as, 2012-es országos csúcsát, utóbbi pedig nagyot faragott egyéni legjobbjából (1:57.17), 1:56.69 perc mostantól pályafutása leggyorsabbja.

"Az országos csúcs ellenére picit elégedetlen vagyok, reggel erősebben kezdtem, talán most is azt kellett volna. Szeretném ezt az időt megjavítani, ha esetleg sikerülne 1:55 alá bemenni, akkor az sem érdekel, hányadik vagyok"

- nyilatkozta Bernek.

"Elégedett vagyok, amikor láttam az időeredményt, nem gondoltam volna, hogy kilencedik leszek. Pont ezt az időt lőttem be magamnak előzetesen, nem lehetek csalódott. Arra nincsenek szavak, milyen itt a hangulat, elképesztően jó érzés, legszívesebben minden nap átélném"

- mondta Telegdy Ádám, aki hozzátette, ha évente javul folyamatosan, akkor akár 2020-ban az Európa-bajnokságon hazai környezetben akár dobogóra is állhat. A 200 méter hát döntőjét pénteken rendezik.

Hatodik a gyorsváltó

A Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka összeállítású 4x200 méteres gyorsváltó a hatodik helyen végzett csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A négyes - amely egy helyen változott a délelőttihez képest, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka váltotta Gyurinovics Fannit - 7:51.33 idővel csapott célba

Elsőként a 15 éves Késely Ajna állt rajtkőre, volt ugyan ötödik is, de csak a hetediknek ért be. Ezt követően Jakabos Zsuzsanna ugrott a medencébe, de nem tudott faragni a hátrányon. Verrasztó Evelyn sem tudta feljebb hozni a csapatot, így Hosszú Katinka nagy feladat elé nézett. Száz méter után már a hatodik volt, de talán kissé el is fáradt ennek a hátránynak a ledolgozásában, így az utolsó 50-en már nem tudott előrébb jönni.