Mészároshoz kerül a 12 milliárdos befektetési alap

Mészáros Lőrinc és egy üzlettársa tulajdonában levő Konzum Befektetési Alapkezelő sikeresen gyűjtögetett az elmúlt időszakban. Megszerezték például azt az alapot is, aminek tulajdonában van az ország egyik legnagyobb bankjának, az MKB-nek a fele, most bedig újabb darab kerülhet a gyűjteménybe.

Az MTI tájékoztatása szerint Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt., ami a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 47 százalékos tulajdonában van, átveszi a 11,9 milliárd forintos nettó eszközértékű Diófa Ingatlan Befektetési Alap kezelését a Diófa Alapkezelőtől.

Az ingatlanalap kezelésének átvételével a Konzum arra törekszik, hogy növelje az alap tulajdonában lévő, hozamtermelő ingatlanok arányát, illetve hogy a turisztikai célú befektetéseket (elsősorban szállodák, kempingek akvizícióját) helyezze az alap működésének középpontjába. Ennek egyik lépéseként az alap tulajdonában lévő balatonalmádi Yacht Camping üzemeltetését a Balatontourist veheti át a jövő nyári szezontól.

Az alap tulajdonában van többek között 

  • az FHB Bank Üllői úti központi épülete, 
  • a balatonalmádi Yacht Camping, 
  • egy összességében 6,3 hektáros, fejlesztés előtt álló terület Budakeszin, valamint 
  • egy 6,4 hektáros ingatlan Balatonalmádi központjában. 

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. az elmúlt hónapokban az egyik legnagyobb magyarországi alapkezelővé vált, a Zrt. végzi a Metis és a Metis II. Magántőkealap, a Konzum PE Magántőkealap, a Konzum RE Ingatlanbefektetési Alap, továbbá a Diófa Ingatlanbefektetési Alap vagyonának kezelését is. A kezelt eszközök és befektetések összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot.

Valójában ezt jelenti a halaszthatatlan közfeladat

Rövid animációs videóban mutatjuk be, hogy telik a leggyorsabban meggazdagodó magyar milliárdos egy napja. Nyomokban valóságot tartalmazhat!

 

Forrás
MTI nyomán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss