Milák Kristóf már délelőtt juniorvilágcsúcsot úszott

Öt magyar is bejutott az elődöntőkbe.

Férfi 50 m gyors

Két magyar is indult ebben a számban, Lobanovszkij Maxim és Takács Krisztián. Utóbbinak sikerült jobban az előfutam, Takács ötödik helyen ért célba, ezzel tovább is jutott tizenhatodikként. Lobanovszkij egyéni csúcsot úszva hatodik lett, ez viszont csak a tizennyolcadik helyre volt elegendő.

Női 50 m pillangó

Ebben a sprintszámban Molnár Flóra indult tőlünk. A sűrű mezőnyben a hetedik helyen csapott célba, ez nem ért továbbjutást, összesítésen tizenkilencedik lett. Ha megússza saját legjobbját, továbbjuthatott volna.

Férfi 100 m pillangó

Ismét két magyarért szoríthattunk, Cseh László és a fiatal tehetség Milák Kristóf is rajthoz állt. Cseh a futamban a negyedik helyen ért célba, ezzel tizedik helyen jutott tovább. Milák Kristóf viszont már itt robbantott! Chad le Clos-t megelőzve, juniorvilágcsúcsot úszva második lett a futamában, így az ötödik helyen jutott az elődöntőbe.

Milák elmondta, hogy a közönség is segítette ebben a fantasztikus teljesítményben.

Női 200 m hát

Itt is magyar duó indult, Hosszú Katinka és Burián Kata személyében. Hosszú magabiztosan nyerte saját futamát, végül másodikként jutott tovább. Burián ötödik lett, ez végül a tizenegyedik helyen elég lett az elődöntőhöz.

Férfi 4x200 m gyorsváltó

A magyar csapat: Németh Nándor, Grátz Benjámin, Telegdy Ádám, Kozma Dominik. A futamban az ötödik helyen értünk célba, de ez nem volt elég a döntőhöz, összesítésben tizedikek lettünk.

Női 800 m gyors

Ez Kapás Boglárka legerősebb száma, de indult Késely Ajna is, utóbbi ötödik lett a futamban, így nem jutott döntőbe, kilencedik lett. Kapás a harmadik helyen csapott célba, ez elég volt a döntőhöz a hatodik helyen.

(fotó: Illyés Tibor / MTI)