A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke tette helyre Bayer Zsoltot

Keményen beleszállt Bayer Zsolt Ferenc pápába, újabb választ kapott.

Bayer Zsolt szavaira már reagált a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított hírportál, a Magyar Kurír főszerkesztője, illetve a Jobbik is, most pedig Makláry Ákos, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke, görögkatolikus pap intézett nyílt levelet a publicistához.

Makláry azt írja: "Nem kell egyet értenie Ferenc pápával, sőt, Önt vallási kötelezettség sem köti, hiszen nem katolikus felekezetű keresztény, de a tiszteletet Önnek is meg kell adni a másik embernek, függetlenül attól, hogy bolti eladó, hajléktalan vagy a világ legnagyobb vallási közösségének látható feje. Az iszlám térhódításának a témája, aminek kapcsán józanul és kiszámítottan szidta a Szentatyát, Önnek nagyon fontos, mert minden fórumon siet védeni Európát, a kereszténységet és magyar nemzetünket. Látja-e, hogy mindeközben belülről, benső ellenségként gyengíti a fenti közösségeket, amikor megoszt, rombol és botrányt okoz szavaival? Tapasztalja-e, hogy elfogynak a követői, társai és tanítványai, mert közszereplőként és véleményformálóként gondolataival írásban és szóban nem értékek mellett érvel, és konzervatívként őriz meg, hanem ellenségeskedést kelt és gyűlöletet szít?"

Makláry azt üzeni a publicistának:

"A vulgáris és trágár stílus nem stílus. A tiszteletlen és gyűlölködő beszéd hazug és visszaszáll kimondójára. Ha valóban szolgálni akarja gyermekei jövőjét, akkor meg kell tisztítania beszédét és tollát."

Végül felszólítja Bayert: nyilvános fórumon kérjen keresztény embertársától, Ferenc pápától bocsánatot az elhangzott sértésekért!

A teljes levél itt olvasható.