A Fidesz kommunikációs vezetője a riportertől tudta meg, hogy az egész sajtótájékoztatója egy kamu

Fogalma se volt, hogy az Idősek Tanácsát, amelyre hivatkozott, Orbán vezeti.

A Jobbik elnöke július 22-i Facebook-bejegyzésében a Tusványoson földre rántott, és a közönség idős tagjai által megtaposott, szidalmazott lány kapcsán arról írt, hogy a Fidesz manipulálja a nyugdíjasokat, akik "az aljas orbánizmus játékszereivé váltak", és miközben a magyar fiatalok elmenekülnek Magyarországról, addig az itthon maradt szüleik, nagyszüleik„egymást eszik keserű lélekkel, a megegyezés és a közös országépítés reménytelenségével”.

A Habony Művek természetesen egyből előállt az alkalomhoz illő politikai termékkel, amely ezúttal

a sértődött nyugdíjas.

Aki természetesen magára vette a hangsúlyosan kizárólag a bal-és jobboldali gyűlöletropapaganda eszközévá vált idős emberekről szóló kitételeket, amelyek mellett Vona hangsúlyozta azt is, hogy "őszinte szeretettel üdvözli azt a sok-sok nyugdíjas honfitársát", akik képesek a politika manipulációjától függetleníteni magukat.

A legnagyobb teret a kormánypárti sajtóban az Idősek Tanácsának a Jobbik elnökét elítélő és bocsánatkérést követelő közleménye volt. A fideszmédiában persze mélyen hallgatnak arról a kellemetlen tényről, hogy

a testület elnöke maga a miniszterelnök,

alelnöke az EMMI egyik államtitkára, tagjait pedig Orbán Viktor kérte fel. Sebaj, gondoltuk, majd mi kiegészítjük a történetet ezzel a közel sem elhanyagolható részlettel.

Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója

saját, az Idősek Tanácsának közleménye kapcsán meghirdetett sajtótájékoztatóján tudja meg, hogy az Idősek Tanácsát a főnöke vezeti.

Az még viccesebb, ahogy a propaganda egyszólamú kórusának mennydörgésébe belezavaró tényt a riportert arrogánsan kioktatva próbálja tagadni. Nos, Magyarországon sok mindenkinek nehéz, de ma délután talán Hidvéghi Balázsnak lenni a legkevésbé könnyű.