Attól, hogy egy fügefalevéllel elfedik a problémákat az MSZP-ben, az irányvita ugyanúgy fenn áll

Molnár Zsolt szerint baráti hangulatú volt a Botkával való egyeztetés. 

A találkozót azután tartották, hogy Botka László egy múlt heti interjúban az MSZP álláspontjával ellentétesnek minősítette Molnár Zsoltnak a szövetségi politikával kapcsolatos nyilatkozatát. Válaszul Molnár Zsolt abszurdnak nevezte, amit a miniszterelnök-jelölt mondott. 

Molnár Zsolt kedden azt hangsúlyozta: nem személyes konfliktusról volt szó, és a baráti hangulatú megbeszélésen kompromisszumok születtek. Kérdésre válaszolva elmondta: nem volt fenyegetés, presszió, Botka Lászlóval kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: köztük nincs egyetlen elvarratlan szál sem.

A politikus megerősítette azt a sajtóhírt, amely szerint hónapokkal ezelőtt elvesztette a laptopját egy repülőgépen Madridban. Közölte: a konzulátus közbenjárására visszakapta a számítógépet. Molnár Zsolt elmondta: a laptopon minősített információt nem tárolt, és a gépet több kód is védte.

Ugyancsak a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Kiszelly Zoltán politológus arról beszélt, hogy az MSZP-nek továbbra is választ kell adnia arra az irányvitára, miszerint külön, vagy más pártokkal összefogva indul a választáson. 

Kiszelly Zoltán szerint Molnár Zsolt "beállt ismét a sorba", ettől azonban probléma nem változik. 

"Azzal, hogy egy fügefalevéllel elfedik a problémát, szőnyeg alá söprik, attól még az irányvita fennáll "

- fogalmazott a politológus, aki hibának nevezte, hogy ebben a kérdésben, fél évvel a választások előtt, még nem döntött az ellenzéki párt.