Elmeszelték a TV2-t, amiért elhallgatta a Jobbikot Trianon gyásznapján

Mindenről beszéltek, csak róluk nem.

A közlemény szerint a médiatanács helyt adott annak a kiegyensúlyozottsági kérelemnek, amely a TV2 június 4-i Tények hírműsorának Ma van a nemzeti összetartozás napja című összeállítását kifogásolta.

A kérelem szerint a riport ismertette a kormánypártok véleményét, a Jobbik releváns, hiányolt, ellentétes és rendelkezésre álló véleményét viszont nem, így nem tett eleget a kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozó törvényi követelményeknek.

A médiatanács felszólította a médiaszolgáltatót, hogy a törvénysértő híradással azonos időpontban tegye közzé a testület döntését vagy az erről szóló közleményt, vagy adjon lehetőséget a Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontjának megjelenítésére.

A Jobbik közleményben reagált a hírre, amiben azt írják, a TV2-nél  régi szokás, hogy nem tartják be a kiegyensúlyozott tájékoztatás törvényi követelményeit, úgy látszik, hogy a csatornánál bekövetkezett "polgári-keresztény" váltás sem hatotta meg őket, és nem zökkentek ki a gyakorlatból. 2017 júniusában a kormány televíziója, az érthetetlen okból "Tényeknek" nevezett hírműsorának egyik hírblokkjában "elfelejtette" közölni a Jobbik álláspontját, amiért a nemzeti néppárt eljárást indított a Médiatanácsnál. A hatóság határozatában elmarasztalta a Fidesz-KDNP kedvenc hírműsorát, és kötelezte őket a kimaradt álláspont közzétételére.