Érzéketlen levelet írt a veronai baleset után a busztársaság vezetője

Néhány héttel a baleset után adta át a hozzátartozóknak.

Czakó Tibor, a Pizolit KFT. ügyvezetője levelében, amit a 24.hu most hozott nyilvánosságra leírta, hogy a

  • Sofőr elaludt, hogy ez ne fordulhasson elő másoknál kampányt indít és részletezi, hogy maradhatnak ébren a sofőrök. A legérdekesebb az, hogy a sofőr állítja, nem aludt el, a nyomozás pedig még nem zárult le, így nem tudhatjuk valóban szerepet játszott-e ez a tragédiában.
  • Kampányolna még azért is, hogy a lámpaoszlop a szalagkorlát rugalmassági zónáján kívül essen, mert szerinte az oszlop rossz elhelyezkedése okozta a tüzet. Erre még szintén nincs bizonyíték, valószínűleg egy tartály miatt keletkezhetett a tűz.
  • Elmondta továbbá, hogy egy tájékoztató filmet forgatnak, ami az induláskor felkészíti az utasokat, hogy megtalálják és alkalmazni tudják az üvegtörő kalapácsokat. Hozzátette "ha ezt látják biztos többen megmenekülnek".
  • Végül még megemlíti, hogy szüksége lesz a szülőkre is, hogy kártérítést tudjon igényelni.

Érdekes hozzáállás ez a vezetőtől, aki vagy nem tudta helyén kezelni a dolgokat, így ez és a szerencsétlen megfogalmazások játszottak szerepet e levél megszületésében, vagy tényleg érzelemmentesen és realistán tekintett a balesetre, de ebben az esetben sem ártott volna a gyermekeiket néhány hete elvesztett szülők lelkivilágára tekintettel lenni.