Egy korszak vége: Vlagyimir Klicsko visszavonul

Klicsko a videóban elmondja, hogy élete legjobb döntése volt a sportpályafutás elkezdése, ami 27 éve történt. Bejárta a világot, nyelveket tanult, üzleti és szellemi tulajdonokra tett szert, segíthetett embereknek. Ezekre mind az ökölvívás teremtette meg számára a lehetőséget, itt kiemelte a saját tehetségét és a szurkolók hűségét is.

Ezután jön a szomorú bejelentés, miszerint mindenki számára eljön a pillanat, amikor váltani kell, ez alól ő sem kivétel. Elmondása szerint már évek óta tervezte a váltást, reméli, hogy a későbbi élete is legalább olyan sikeres lesz, mint ökölvívóként volt. Arról egyelőre nincs szó, hogy mihez kezd ezután.

A bejelentés már csak azért is meglepő, mert áprilisban, az utóbbi évek egyik legjobb meccsén Anthony Joshua kiütötte az ukránt, ami egyértelmű őrségváltást jelentett a nehézsúly trónján. Később szó volt a visszavágóról is, állítólag novemberben, Las Vegasban csaphattak volna újra össze.

A 41 éves Klicsko 64 győzelem és 5 vereség után vonul vissza.

Mi a helyzet Vitalij Klicskoval?

Vlagyimir bátyja, az idősebb Klicsko 2013 decemberében vonult vissza véglegesen. 2004 óta politizál, akkor testvérével együtt nyilvánosan támogatták Viktor Juscsenko elnökké választását. 2014-ben a Petro Porosenko Blokk színeiben Kijev polgármesterévé választották.