40 ezer ember életét nehezítené meg feleslegesen a Fidesz egy kórházösszevonással

A lopásnál csak az emberek értelmetlen csuklóztatásához értenek jobban.

Nunkovics Tibor felidézte: július 1-jével összevonták a dorogi és az esztergomi egészségügyi intézményeket, a lépést pedig Völner Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője gazdasági racionalitással és az ellátásban meglévő párhuzamosságok felszámolásával indokolta.

A jobbikos jelölt szerint ezzel a fideszes politikus ezzel maga is asszisztál a kormány politikájához, mely ellehetetleníti a magyar egészségügyi ellátást:

"Az Orbán-kormány továbbra is inkább Mészáros Lőrinc, Habony Árpád vagy Andy Vajna zsebét tömi, miközben az egészségügy országos színvonala - itt a térségben is - folyamatosan romlik."

Kifejtette: a Jobbik szeirnt hibás lépés volt a komoly forráshiánnyal küzdő esztergomi Vaszary Kolos Kórház és a betegeket színvonalasan ellátó dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő összevonása, aminek nagyon súlyos következményei lesznek.

Nunkovics szerint a megoldás az esztergomi intézmény anyagi stabilizálása lett volna. Ezzel kapcsolatban a Jobbik parlamenti frakcióján keresztül költségvetési módosító javaslatot nyújtott be,

ami 10 milliárd forint rendkívüli támogatást juttatott volna a kórháznak.

"Azonban az illetékes szakbizottságban a fideszes többség leszavazta a módosító indítványt"

- mondta el Nunkovics Tibor, szemléltetve ezzel, hogyan szabotálja pitiáner pártpolitikai érdekből a Fidesz a magyar egészségügyi rendszert.

Felidézte továbbá Völner Pál szerinte "komikus" kijelentését, miszerint az összevonás egyik pozitívuma az lesz, hogy "eltűnnek a sorok a dorogi intézmény elől".

"Ez eleve lehetetlen ígéret volt, hiszen bármilyen jól is működjön egy egészségügyi rendszer, sorok mindig is lesznek"

- tette hozzá a jobbikos képviselőjelölt, aki személyesen győződött meg róla, hogy a fideszes politikus ígérete ellenére továbbra is vannak várakozó emberek a dorogi kórházban.

"Ebből csak az látszik, hogy Völner Pált mennyire nem érdekli az itt élő emberek és ellátottak sorsa"

- vonta le a következtetést Nunkovics, aki azt is kifejtette: ha a Fidesz győz 2018-ban, az összevonás folytatódik, és a dorogi ellátást nagy részben, vagy egészben Esztergomba költöztetik,

40 ezer ember életét nehezítve meg ezzel teljesen értelmetlenül.

A jobbikos jelölt szerint ráadásul ezzel a lépéssel olyan teher kerül az amúgy is súlyos anyagi gondokkal küzdő Vaszary Kolos Kórház nyakába, amivel az intézmény nem fog tudni megbirkózni, az intézkedéssel tehát

a Fidesz folytatja az MSZP-SZDSZ-kormányok által megkezdett kórházrombolást.

Ugyanakkor Nunkovics Tibor kifejtette: a Jobbik 2018-as győzelme után a párt visszaadja majd a dorogi intézmény önállóságát, illetve a korrupció felszámolásából származó összegekből országosan is biztosítani fogja a magyar egészségügy számára a színvonalas ellátáshoz és az egészségügyi dolgozók méltányos bérezéséhez szükséges forrásokat.

Érdemes felidézni, hogy Tapolcán épp egy ilyen fölösleges kórházösszevonás miatt lett elege az embereknek a Fidesz politikájából, és a kormánypárt emiatt bukta előbb a várost, majd a körzetet a Jobbik javára.

Végleg kiütötte a Jobbik a Fideszt Tapolcán

A Jobbik mindkét jelöltje megnyerte az időközi választást Tapolcán. Ezzel a képviselő-testületben többségbe került a párt. A vasárnap tartott időközi választáson a párt mindkét jelöltje megszerezte a szavazatok többségét. A 3-as választókörzetben Pass Sándor, az 5-ös számúban pedig Décsey Sándor győzött.