Ismét civileket bombáztak a Washington vezette koalíciós erők Szíriában

Az áldozatok között 9 nő és 14 gyermek van. A több tucat sebesült közül sokan életveszélyes állapotban vannak, így a halálos áldozatok száma tovább nőhet - tette hozzá az OSDH.

Egészségügyi források elmondták, hogy egy család 16 tagja is életét vesztette a bombázásban.

A koalíciós erők a héten fokozták légicsapásaikat az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fővárosának számító Rakka ellen, amelyek több tucat civil életét követelték.

A Sám FM helyi rádióadó arról számolt be, hogy a szövetségesek erősen mérgező sárga foszfort használtak a támadásokban.

Az Egyesült Államok és szövetségesei a kurdok által dominált Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezetnek nyújtanak légi támogatást Rakka ostromában. Két hónap alatt a város 55 százalékát sikerült visszafoglalni a szélsőségesektől.

Ugyanakkor a harcok számtalan civil áldozatot követeltek, ami miatt a damaszkuszi kormány követelte az ENSZ-től a koalíció feloszlatását.

Amíg az SDF Rakkán belül nyomul előre, addig a szíriai hadsereg és a szövetséges törzsi erők keleten szorítják ki fokozatosan a dzsihadistákat. A kormányerők Rakka nyugati és déli szomszédságát már megtisztították a szélsőségesektől, és keleten is csak egy város maradt a terroristák kezén.

Eközben azonosítatlan repülőgépek légicsapást hajtottak végre a kelet-szíriai Deir ez-Zór kormányzóságban található al-Majadín ellen kedden. A támadásban legalább húszan megsebesültek, köztük sok gyerek - közölte az OSDH.

Al-Majadín május óta az iszlamisták ellenőrzése alatt áll. A koalíciós erők az elmúlt időszakban itt is fokozták csapásaikat.