Döbbenet: ismét a Fidesz kedvenc őrző-védői nyertek

Újabb milliárdos tendert nyert a Fidesz kedvenc vagyonvédelmi cége, a Valton-Sec.

A Nemzeti Sportközpontok hirdette ki a tulajdonában, üzemeltetésében és vagyonkezelésében lévő ingatlanok őrzés-védelmére, valamint a ki- és beléptetés biztosítására kiírt tenderének eredményét. A közbeszerzési pályázatot még tavaly decemberben hirdette meg az állami cég. Ebben a Budapesti Olimpiai Központ 15 helyszíne mellett, a Dunavarsányi, a Tatai és a Nemzeti Úszó- és Vízilabda, a Szegedi és a Balatoni Olimpiai Központ létesítményeinek, valamint a Révfülöpi vitorláskikötőnek az őrzésére keresett vállalkozót.

Bár a fő értékelési szempont a vállalási ár volt, a vártnál mégis harmadannyival többet kell fizetniük a munkáért. A közbeszerzés értékét ugyanis eredetileg 1, 14 miliárd forintra becsülték, de a nyertesek végül 1,7 milliárdos szerződést írhattak alá az állami sportlétesítményeket üzemeltető céggel.

Az uniós Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint a felhívásra hat cég jelentkezett. A nyertes a Valton Sec Kft. és a Target Group Facility Magement Zrt. párosa.

A cégek legutóbb a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. tenderén találkoztak. A sürgősség miatt hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást akkor a Valton-Sec Kft. egyedül nyerte meg, többek között a Target Group előtt. A Valton akkor 58,7 millió forintért vállalta a Nap TV egykori székházának őrzését, amelyet Mészáros Lőrinc azért vett meg, hogy oda költöztesse a tulajdonába került Echo TV-t. Ám tavaly áprilisban Gyárfás Tamás felajánlotta az ingatlant egy forint bérleti díjért a vizes vb-t rendező Bp2017 Kft.-nek, amely azután 28 millió forintért felújíttatta azt.

De ennél jóval többet hozott a Valton konyhájára a vizes vébé. A cég nyerte el ugyanis a rendezvény biztosítását is több, mint  1 milliárdért. A Target Group egyébként arra is bejelentkezett, de ott se jutott hozzá a konchoz.

Nem könnyű a Valtont leelőzni.  A cég szinte állandó partnere a kormánypártnak.  Ott voltak tavaly október 23-án is, amikor Juhász Péter vezetésével az Együtt szimpatizánsai sípolással igyekeztek megtorpedózni Orbán Viktor miniszterelnök beszédét - írja a portál.