A stadionban lévő tégla nem lő gólt

A Dániában élő egykori Fradi-kapus nem köntörfalazott. 

Kevés olyan játékosra emlékszem, akiről ennyire sütött, hogy tudja, mit jelent a Ferencvárosban játszani.

Udvarácz Milán egy igazi profi, aki nem sírdogált, ha a kispadon szerepelt, hanem inkább megbecsülte azt is, hogy oda kerülhetett. Most pedig kertelés nélkül elmondta véleményét a hazai labdarúgásról.

A Ferencváros egykori kapusával az Index készített interjút. Udvarácz pedig nagyon nem fogalmazott mellé a magyar focival kapcsolatban. 

A Dániában élő játékos a kormánypropaganda által felmagasztalt utánpótlásképzéssel összefüggésben ügy fogalmazott, 

"Ma már a világ nagyon sok pontján gyártják a játékosokat, nálunk a gyártósorral nem stimmel valami. Nagyon jók sem jönnek le a szalagról, és még csak átlagosak sem, ha belenézek egy első osztályú meccsbe."

Udvarácz Milán megjegyezte azt is, hogy 

a stadionban lévő tégla nem fog gólt rúgni. 

Mint fogalmazott, 

"A tégla erős, a képzés nem. Fontos, hogy jó és kulturált körülmények között legyen egy meccs, de ki tanítja a gyerekeket? Úgy tudom, 140 pro licences edző van Magyarországon, a többség állástalan. Ekkor mindig felteszem magamban a kérdést: ők miért nem foglalkoznak a gyerekekkel? Miért nem adnak lejjebb az igényeikből? A magyar játékosok többsége külföldön találkozik először az automatizmusokkal. Akik megértik, mit várnak, követelnek tőlük, gyorsan beilleszkedhet. És ott a másik rész, aki nem."

Elmondása szerint a hideg kirázza, amikor hallja, hogy milyen ügyes valaki, ugyanis az ügyesség 30 százalék. Hozzátette: 

"A másik hetven, na az hiányzik itthon, holott már a létesítmények rendben vannak. A koncepciót csírájában sem látom.”