Öt mérkőzésre tiltották el Cristiano Ronaldót

A spanyol szövetség hétfői bejelentése szerint a négyszeres aranylabdás portugál játékos az FC Barcelona elleni párharc szerdai, második meccsén a kiállítás miatt automatikusan nem játszhat, ezt toldották meg további négy összecsapással a bíró meglökése miatt.
    
Mindez azt jelenti, hogy a Deportivo La Coruna, a Valencia, a Levante és a Real Sociedad elleni bajnoki meccseken sem léphet pályára Ronaldo, aki először szeptember 20-án, a Real Betis elleni találkozón játszhat majd a La Liga ötödik fordulójában.
    
Az eltiltás mellett csapatának 1400 eurós, a játékosnak 3005 eurós büntetést kell fizetnie a szövetségnek.
    
A bajnok fővárosiak a Szuperkupa első összecsapásán 3-1-re győztek a kupagyőztes katalánok otthonában. A párharc visszavágóját szerdán 23 órától játsszák a Santiago Bernabéu Stadionban.

A spanyol szabályok értelmében Ronaldo olcsón megúszta az esetet:

El Clásico: Ronaldo beállt, gólt lőtt, kiállították, meglökte a bírót, nyolc meccsre eltilthatják

Vasárnap késő este rendezték a Spanyol Szuperkupa-döntőjének első felvonását Barcelonában, ahol a Real Madrid sima 3-1-es győzelmet aratott.Cristiano Ronaldo csak az 58. percben állt be, de így is a meccs egyik főszereplőjévé vált. 1-1 volt az állás, amikor a portugál egy szenzációs góllal szerezte vissza a vezetést a Realnak.