Öcsi cége szállít követ apu bányájából

Rohanó, változó világunkban fontos a családi összetartás. Így Orbánéknál is.

Az Orbán Áron tulajdonában álló fuvarozócég, a Nehéz Kő Kft. szállít zúzott követ az oroszlányi Vértesi Erőmű hulladéklerakójának rekultivációjához. A szállítmány legalább részben az Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző tulajdonában lévő Dolomit Kft. bányájából származik – írja a Direkt36.

Összesen nettó kétmilliárd forintból záratja le és rekultiváltatja a lerakót a Vértesi Erőmű Zrt., ami az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-n keresztül százszázalékos állami tulajdonban áll. Ennek alapján lehet azt mondani, hogy állami megrendelést teljesítenek a miniszterelnök családtagjai – állapította meg az oknyomozó portál.

A Vértesi Erőmű nem árulta el, pontosan mennyit kapnak az említett cégek. Azt viszont közölte, hogy a Dolomit Kft. mellett még öt másik cég szállít be anyagokat a rekultivációhoz.

A Direkt36 korábban azt írta: a kormányfő apjának és két testvérének cégei közvetett csatornákon, alvállalkozóként és beszállítóként az állami megrendelésekből is részesednek, és ebből jelentős bevételre tesznek szert. Az egyik cég, a Gánt Kő és Tőzeg Kft. idén 730 millió forintnyi osztalékot fizet ki a családnak.