„Orbán Viktor ne bujkáljon tovább!” - célkeresztben a 2010-es győzelem titkai

Választási csalást gyanít a Jobbik, és kivizsgálásokat indítana.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a választási csalás kérdése már csak azért is fontos, mert a 2010-es győzelemnek köszönhető egyebek mellett az új alaptörvény és a 2014-es győzelmet jelentő új választási törvény, továbbá az, hogy már

minden fontos pozícióba barátok és rokonok kerülnek, és közpénzek százmilliárdjai jutnak hozzájuk,

valamint, hogy

"a lopás és a korrupció állami szinten elfogadott" lett.

Megismételte, hogy pártja vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi és 2018-as kormányra kerülése esetén is vizsgálná a kérdést. A képviselő megjegyezte, hogy az ingyenkampányról bizonyára Orbán Viktor is tudott, mert a Fideszben semmi nem történhet Orbán Viktor tudta nélkül.

„Olyan rendszert építettek fel (…), amelyben az ügyészség nem vizsgálódik egy ilyen egyértelmű ügyben”

- fogalmazott Szilágyi, hozzátéve, hogy ebből a rendszerből már a fékek és ellensúlyok is hiányoznak.

A legnagyobb ellenzéki párt szerint ma már csupán egy lépésre vagyunk a demokrácia és a szólásszabadság megszüntetésétől, avagy egy teljes diktatúra felépítésétől.

„Ezt a rendszert köszönhetjük a választási csalásnak”

Újságírók a jobbikos politikust kérdezték arról is, hogy bocsánatot kérnek-e a nyugdíjasoktól a párt vezető politikusainak közelmúltbeli nyilatkozatai miatt. Szilágyi György erre azt válaszolta, hogy mivel nem sértették meg a nyugdíjasokat, hanem a pártelnök egy jelenséget írt le, így nem hiszi, hogy bocsánatot kell kérniük. Főleg nem olyantól, aki Vona halálát kívánja. Megismételte: a Jobbik szerint a Fidesz és az MSZP sérti meg folyamatosan a nyugdíjasokat.

A Jobbik egyébként pont csütörtökön tartott egy nyugdíjas kerekasztal ülést, ahol az idősek igényeit mérték fel, és a Jobbik kormányzati terveit vázolták fel.

A Jobbik olyat tett, amit eddig egyetlen párt sem

Az elmúlt hetekben mindent megpróbált a kormányzati propaganda, hogy Vona Gábort és a Jobbikot valamilyen nyugdíjas ellenes pártalakulatnak állítsa be. Mindezt néhány kontextusából kiragadott mondatra építették fel. A Jobbik azonban most valami olyasmit csinált, amit eddig egyetlen párt sem.

Kérdezték Korózs Lajos ATV-s szerepléséről is, ahol az MSZP-s politikus egy interneten talált, photoshoppolt horogkeresztes posztert tulajdonított a Jobbiknak, ezzel nácizva le a pártot. Szilágyi György szerint a Fidesz és az MSZP koalícióban dolgozik a Jobbik ellen, a konkrét ügyben pedig vizsgálják a jogi lépések lehetőségét.