fotó: Béli Balázs / Alfahír
2017. 08. 18. 14:30

Nem lesz politikai együttműködés a baloldallal – de a választási rendszeren változtatni kell

A választási rendszer ügyében sem lesz politikai együttműködés a lejáratódott baloldali pártok és a Jobbik között - szögezi le Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus a Facebook-oldalán tette közzé álláspontját, amelyben jelzi, hogy bár a Jobbik a szakmai javaslatait bárki számára elküldi,

"de politikai együttműködésben nem vesz részt a lejáratódott, az országot korábban tönkretevő baloldali pártokkal".

Mint írta, a legerősebb ellenzéki párt nyitott, és minden civil megkeresésre érdemben válaszol, ha bárki érdeklődik a program iránt:

"így tettünk Gulyás Márton és a Közös Ország Mozgalom esetében is, akiknek eljuttattuk szakmai javaslatainkat, politikai együttműködést ugyanakkor nem vállalunk velük".

Dúró Dóra leszögezte, a választási rendszer igazságosabbá tétele mindig is a Jobbik alapvetései közé tartozott:

-elkötelezettek az arányosabb, az emberek akaratát jobban kifejező választási rendszer kialakítása mellett;

-kulcskérdésnek tartják, hogy az anyagi kényszerből külföldön dolgozó magyarok is szavazhassanak (többek közt ezért is vizsgáljuk az elektronikus szavazás lehetőségét);

-kiszűrnék a közpénzből felpumpált kamupártokat;

-valamint megszüntetnék az ajánlásokkal történő csalásokat, illetőleg hogy halottak helyett is lehessen szavazatokat leadni a határon túlról, és a győztesnek járó töredékszavazatnak sincs helye a rendszerben.

Arra viszont figyelmeztetett a legerősebb ellenzéki párt országgyűlési párt képviselője, hogy

"a Jobbik 2018-ban egyedül váltja le a jelenlegi, tisztességtelen körülmények között hatalomra jutott kormányzatot, és mindehhez nem kívánunk a balliberális oldallal együttműködni".