Egy amerikai halálos áldozata is van a barcelonai terrortámadásnak

Egy másik amerikai állampolgárt könnyebb sérülésekkel az egyik barcelonai kórházban ápolják.

Az amerikai diplomácia vezetője sajtótájékoztatón jelentette be a hírt. A miniszter hozzátette: egy másik amerikai állampolgárt könnyebb sérülésekkel az egyik barcelonai kórházban ápolják.

Donald Trump Twitter-bejegyzésében azt tudatta, hogy a belbiztonsági és a rendfenntartó erők "szorosan figyelemmel kísérnek minden zavaró jelet". Az elnök hangsúlyozta: az amerikai határok biztonságosak. "Határaink sokkal szigorúbbak, mint korábban".    

Az amerikai elnök a Twitter-bejegyzés közzététele után közleményben tájékoztatott arról, hogy megváltoztatta a Pentagonhoz (védelmi minisztérium) tartozó Kiberhadviselési Parancsnokság státuszát. A szervezetet mostantól Egyesített Harci Parancsnokságnak nevezik, annak elsődleges feladata a kibertér hadműveleteinek irányítása. Trump a parancsnokság feladataként kiemelte a kiberfegverek fejlesztésének fontosságát, a kibertámadások elkövetőinek megbüntetését és a potenciális ellenségek megállítását.

Pénteken a Fox televízió - egy spanyol lapra hivatkozva - arról adott hírt, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) két hónappal ezelőtt értesítette a barcelonai hatóságokat a terrorveszélyről, kiemelve, hogy az az utca lehet egy terrortámadás színhelye, ahol csütörtökön tényleg bekövetkezett a terrorakció.