Jövőre Mészáros Lőrincnek már országos rádióadója is lehet

Másfél éves hallgatás után várhatóan a jövő év közepén szólal meg újra, elsősorban az egykori Class FM frekvenciáján egy országos kereskedelmi rádió - írja csütörtöki számában a Világgazdaság. Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy egyre több jel utal arra, Mészáros Lőrincnél landolhat a Class FM elnémítása óta kihasználatlanul álló, egyetlen hazai országos kereskedelmi rádiós frekvencia.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy az ezzel kapcsolatos frekvenciapályázat várhatóan szeptember elején jelenik meg. A terv alapján általános tematikájú kereskedelmi rádió jelenhet meg, a médiaszolgáltatási alapdíj pedig évi 499,7 millió forint. A pályázaton erre az induló összegre lehet majd licitálni, az értékeléskor a legmagasabb médiaszolgáltatási díjajánlat harminckét pontot ér, míg a műsortervre harminchat pont szerezhető. Az átláthatóság érdekében

a pályázó közvetett és közvetlen tulajdonosi hátterének megállapíthatónak, levezethetőnek kell lennie.

Olyan helyeken is hallható lesz majd az új rádió, ahol korábban a Class FM vétele nem volt a legkedvezőbb, mert a médiatanács az eddigi lefedettségen túl Fehérgyarmat, Gerecse, Szentes és Vasvár telephelyekkel is kiegészítette a frekvenciatervet.

A Magyar Nemzet augusztus elején írta meg, hogy a Fidesz vezérkara még a választások előtt befejezi a hazai rádiós piac átszabását. A lap információi szerint sokáig a TV2-t is kézben tartó Andy Vajna számított lehetséges befutónak a frekvenciára, de a Fidesz vezérkara nem akarja még egyszer elkövetni azt a hibát, hogy egyetlen személyre bízza a jobboldali média fenntartását, ezért a már így is médiamogulnak nevezhető Mészáros Lőrinc számít esélyesebbnek jelöltnek.

Forrás
MTI nyomán
sss
2019. október 18. | 20:14
impeach
sss
2019. október 18. | 16:57
Orosháza
sss
2019. október 18. | 20:14
impeach
sss
2019. október 18. | 16:57
Orosháza
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss