Matolcsy a férje miatt hagyja ott a jegybankot?

Matolcsy Zita lett augusztus 25-én Vajda Zitából, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti bank vezetője ugyanis feleségül vette kolléganőből szeretővé avanzsáló hölgyet. Mindezt onnan tudtuk meg, hogy a jegybanki alapítványok - ahol a pénzek elveszítik közpénz jellegüket - közleményt adott ki.

Ki nem találná, kivel utazott legtöbbször közpénzen Matolcsy György!

Természetesen Vajda Zitával utazott a legtöbbször a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke hivatalos útra, amely a magyar adófizetőknek 10 millió forintjába került. Nevezett hölgy, amellett, hogy 2013-tól a jegybank nemzetközi pénzügyi titkára volt, betöltötte Matolcsy György szeretőjének pozícióját is (Matolcsy és Vajda kapcsolatáról a Népszabadság szerzett tudomást, nyilván ez is egy ok volt arra, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe került lapot megszüntették).

"Matolcsy Zita lemond a Pallas alapítványoknál vállalt tisztségeiről, és visszafizeti a munkáltatói kölcsönét - Matolcsy Györggyel történt augusztus 25-i házasságkötése után Matolcsy Zita arról tájékoztatta a Pallas Athéné alapítványokat, hogy a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítványnál betöltött kuratóriumi tagságáról lemond, valamint a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál végzett senior kutatói tevékenységét befejezi, így ezt követően egyik Pallas alapítvánnyal sem áll jogviszonyban.

Matolcsy Zita a jegybanki alapítványok által támogatott doktori iskolában folytatott tanulmányaihoz kapcsolódó ösztöndíjáról lemond.

Matolcsy Zita a 2015-ben felvett munkáltatói kölcsönének fennmaradt részét egy összegben visszafizeti a jegybanknak, így munkáltatói kölcsönszerződése lezárul".

Sok boldogságot!