A szerb elnök testvére "kapja meg" a Délvidéket?

Mármint úgy üzletileg.

A Delhir.info az elmúlt hetekben több ízben is cikkezett a Délvidéken terjedő híresztelésekről, miszerint Aleksandar Vučić szerb elnök öccse, Andrej üzleti (?) hálózatát és befolyását Délvidékre szeretné kiterjeszteni.

A délvidéki magyar portál értesüléseit Milovan Brkić ismert szerb újságíró, a Tabloid folyóirat főszerkesztője is megerősítette. Az újságíró a Balkan.info You Tube-csatorna Interjú című műsorában azt nyilatkozta, hogy a szerb elnök úgymond átadta öccsének Vajdaságot, ahol "jókat lehet üzletelni". 

Brkić A "Csákány-ügyre" is kitért. Mint ismert, Andrej Vučić "felkeresett egy szabadkai üzletembert", aki nem volt hajlandó eladni neki a vendéglátóipari egységét. Andrej nyomást gyakorolt rá, majd az üzletember felhívta Orbán Viktort. A magyar miniszterelnök szólt Aleksandar Vučićnak, aki végül megfékezte az öccsét.

Brkić úgy tudja, csak egy kávézó képezte a vita/botrány tárgyát, amelynek reális ára ötmillió euró, Andrej pedig egymillióért akarta megkaparintani. A Delhir.info információi szerint viszont a szerb elnök öccse 30 millióért akarta megvásárolni Csákány Lajos összes érdekeltségét.