Tizenöt év után vallotta be, hogy megölte a férjét

Az ügy 34 nap híján elévült volna.

A szegvári nő még 2000. december 5-én tett bejelentést, hogy a férje eltűnt. F. Szilvia sztorija szerint a férfi az egyik nap megkérte, készítse ki az útlevelét, hogy Németországba utazhasson, aztán amikor a nő hazaért, se az útlevél, se más iratok nem voltak már a lakásban, és a férfi néhány ruháját is magával vitte. Ugyanakkor a rendőrség kiderítette, hogy a férfi nem lépte át a határt, majd azt is megtudta, voltak hosszabb távú üzleti tervei, illetve hogy a nő „hűtlensége miatt” amúgy is megromlott köztük a viszony.

A férfitól a nő 2002-ben, távollétében elvált, 2007-ben pedig a bíróság is holttá nyilvánította a férfit. Amikor 2015 októberében a rendőrök behívták a nőt kihallgatásra, az ügyvédjével jelent meg, és beismerte a gyilkosságot. Elmondta: aznap Magyartés külterületén az éjszakába nyúlóan szántott, a férje pedig részegen utánament és szidalmazni kezdte. A nő erre a traktorból előkapott pajszerrel agyonütötte, a holttestet a közelben elásta, majd a pajszert is eldobta, és hazament.

A holttest azonban nem került elő, mivel azóta a környezet alaposan megváltozott, így a nő nem tudta pontosan megmutatatni, hova ásta el férjét. A nő beismerő vallomást tett, jelenleg szabadlábon védekezik.