Házi őrizetben marad M. Richárd, mert félő, hogy újra száguldozna

Már a halálos baleset előtt bevonták a jogosítványát, de és még utána is vezetett.

M. Richárd 2017. május 15-én jogosítvány nélkül száguldozott Budapest XIII. kerületében a Dózsa György úton, amikor egy kereszteződésben elé kanyarodott egy másik autó. Szakértői vélemény szerint a megengedett 50 km/órás sebességet lényegesen túllépve, akár 140-el is mehetett a luxus Mercedes kabriót vezető férfi. A balesetben a Citroën két utasa meghalt, az autó sofőrje és az egyik gyalogos súlyos, míg a két másik gyalogos könnyebb sérüléseket szenvedett.

    A közlemény emlékeztetett, hogy a gyanúsított a balesetet megelőzően kokaint fogyasztott.

    A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája 2017. augusztus 21-én a gyanúsítottal szemben házi őrizetet rendelt el.

    Az első és a másodfokú bíróság vizsgálta a kényszerintézkedés elrendelésének különös oka, azaz a bűnismétlés veszélyének a fennállását és ennek során megállapította, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, illetve a bűncselekményeket már folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

    Az M. Richárd ellen folyamatban lévő büntetőeljárások tárgyai közúti veszélyeztetés bűntette mellett, garázdaság vétsége és testi sértés vétsége is. A jelen ügyben terhére rótt bűncselekmény elkövetését megelőzően a hatóság 6 hónapra visszavonta a vezetői engedélyét, ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy a halálos balesetet követően is engedély nélkül vezessen, ami miatt a rendőrség 2017. június 16-án pénzbírsággal sújtotta.

    Újra kabriózni látták a Dózsa György úti balesetben érintett M. Richárdot

    Ő volt az, aki május közepén szintén egy Mercedes luxuskabrióval részese volt a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti balesetnek. A kecskeméti maffiaper egykori vádlottjáról azóta kiderült az is, hogy üzleti kapcsolatban állt azzal a biztonsági céggel, ami Rogán Antalt és Németh Szilárdot is védte a csepeli nemzeti konzultációs fórumon, visszatartva az Index újságíróit.

    A törvényszék szerint figyelemmel a gyanúsított közlekedési múltjára, illetve arra a körülményre, hogy a közlekedés rendjét sértő, szándékos bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárás alatt ismételten, a közlekedési szabályok durva megsértésével elkövetett bűncselekmény gyanúsítottjává vált,

    nyilván tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, a közlekedés rendjét sértő bűncselekményt követ el, azaz visszaül jogosítvány nélkül az autóba, mintha mi sem történt volna.

    Tehát a bíróság álláspontja szerint a kényszerintézkedés különös okaként szabályozott bűnismétlés veszélye fennáll. Az iratok alapján megállapítható, hogy a kényszerintézkedés elrendelésének további különös okai - szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a bizonyítási eljárás veszélyeztetése – viszont nem állnak fenn, így elég a házi őrizet.

    A kecskeméti maffiaper egykori vádlottjáról kiderült az is, hogy üzleti kapcsolatban állt azzal a biztonsági céggel, ami Rogán Antalt és Németh Szilárdot is védte a csepeli nemzeti konzultációs fórumon, visszatartva az Index újságíróit.

    Megnézték, kik védték Rogánékat a fórumon: a Dózsa György úti balesetig jutottak

    Rogán Antalt és Németh Szilárdot a rendőrségen kívül egy olyan biztonsági cég is védte a nemzeti konzultációs országjárás csepeli eseménye alatt, aminek felgöngyölítése során a Dózsa György úti halálos baleset, és még a Nemzeti Védelmi Szolgálat is képbe került. Nem is véletlenül.

    Ha az eljárás során M. Richárd bármikor megszegi a házi őrizet szabályait, akkor őrizetbe vehető, vagy elrendelhető az előzetes letartóztatása is.