Börtönbe nem került, de legalább VIP-vendégnek érezhette magát M. Richárd - rendőri asszisztálással

MTI Fotó: Mohai Balázs

Itt valami bűzlik - szisszenhet fel az egyszeri olvasó. A két halálos áldozattal járó közlekedési baleset okozásával meggyanúsított M. Richárd nem csak hogy nem került előzetes letartóztatásba, hanem VIP-vendégként pihenhetett egy fővárosi kórházban.

M. Richárdot egy luxusnyaralása után, augusztus 21-én, szombaton állították elő, majd vették őrizetbe. A Bors most arról értesült, hogy egyetlen percet sem kellett rács mögött töltenie.

"Egy régebbi szervi problémája miatt került be a Péterfy kórház belgyógyászatának B részlegére azon a hétvégén. Igyekeztek diszkréten, gyorsan elhelyezni, de így is nagy feltűnést keltett. Egy teljes kórtermet kiürítettek neki, két rendőrautó állt a kórháznál, tizenegy rendőr vigyázott rá. VIP-vendégnek érezhette magát. Nagyon akartak ügyelni arra, hogy ne tudjon róla a nyilvánosság, így a kórház rendszerében sem szerepel, az érkezését és a távozását sem vitték be a gépbe. Azt tudom, hogy hétvégén érkezett, és csak hétfőn engedték ki, aznap, amikor az előzetes letartóztatásról szóló tárgyalására vitték"

– közölte a lappal az informátor.

Bekokainozva okozta a balesetet a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja

A bűnismétlés veszélye miatt ugyan indítványozták a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését, de a bíróság máshogy döntött, a gyanúsított szabadon kisétálhatott az épületből, aztán távozott egy Audi Q7-es terepjáróval.A Fővárosi Törvényszék által kiadott közleményből kiderül: M. Richárd házi őrizetbe került.A vizsgálat során megállapították azt is, hogy a gyanúsított a balesetet megelőzően kokaint fogyasztott.

Az esettel kapcsolatban a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója, dr. Sásdi Antal a Borsnak azt mondta, ilyen esetet említő jelentést egyik belgyógyászati osztályról sem kapott az elmúlt napokban. A rendőrség pedig kategorikusan elhárította, hogy a lap beszámolójára reagáljon.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!