Feloszlatnák a pécsi önkormányzatot

Az LMP feloszlatna, a Jobbik nem akar újabb fideszes urakat a város élére.

Pénteken az LMP önkormányzati képviselője, Keresztes László Lóránt kezdeményezte, hogy oszlassa fel magát a közgyűlés, írja az Azonnali.hu. Ez időközi választással járna.

Mint fogalmazott, pártállami időket idéz, hogy az önkormányzatiságot megcsúfolva gyámság alá helyeznek egy megválasztott polgármestert, akinek pártutasításokat kell követnie.

Puccs a Fideszben? Félreállították a pécsi polgármestert egy nappal Orbán látogatása előtt

Szokatlan dolog történt Pécsen: egy stratégiai irányító testületet ültettek Páva Zsolt fideszes polgármester fölé, hogy a város kellőképpen helyt tudjon állni a település előtt álló feladatok ellátásában, a pénzügyi kihívásoknak jobban meg tudjon felelni, és a helyi gazdaság megerősödése is új lendületet vehessen - írja a PécsMa.

A Jobbik reagáló közleményében Czizi Péter fideszes parlamenti képviselőnek, az új irányító testület tagjának üzent. Mint írták,

„csak egy tudathasadásos alak gondolhatja azt, hogy átveheti egy város irányítását a megválasztottaktól”,

és

„csak egy buta ember hiheti azt, hogy ha átnevezi a város tönkretételében közreműködő galerit stratégiai irányító testületté, holnaptól kolbászból lesz a kerítés.”

A város csődközeli állapota miatt azt javasolta a Jobbik, hogy a későbbiekben egy független testület segítse Pécs jövőképének kialakítását.