Kampányt indítanak a kkv-k elfogadására, miközben pont az állam vegzálja őket

Az rendszert kellene megváltoztatni, nem csak üres kommunikációs sémákat szórni.

Morvai Krisztina az elmúlt év utolsó napjaiban szemtanúja volt, ahogy a NAV munkatársai a vendégek szeme láttára megalázó módon ellenőriztek egy vendéglátóipari kisvállalkozást.

Ezután kérte a kis- és középvállalkozókat, hogy küldjék el neki tapasztalataikat és véleményüket az állami szervekről és a szférában működő rendszer hátulütőiről, vagy épp a pozitív változásokról,amit aztán egy csokorba gyűjtve, saját véleményével és kérdéseivel kiegészítve továbbított a Nemzetgazdasági Minisztérium vezető politikusaihoz.

A beérkezett üzenetek alapján a képviselő arra lett volna kíváncsi, hogy az állami szervek miért nem támogatják, miért inkább akadályozzák, nehezítik a kisvállalkozók tevékenységét. Szerinte sok vállalkozó azért megy külföldre, mert ott sokkal jobban kezelik a kisvállalkozókat, mint Magyarországon. Pedig az ország bér- és pénzügyi leszakadásában az is szerepet játszik, hogy a rendszerváltást követően nem tudott kialakulni hazánkban egy jól működő kis-és középvállalkozói réteg. Így a kormány érdekei is az lenne, hogy erősítse és növelje a vállalkozó kedvet.

Ezzel szemben az állam a multikat sokkal nagyobb támogatásban részesíti, pedig a kkv-k állítják elő a bruttó hazai termék felét és a foglalkoztatottak több mint kétharmadának biztosítanak munkahelyet.

Ezt az államtitkári levél is elismeri, ám a fent említett hatósági és kormányzati hozzáállás rendezése helyett, arról biztosítja a képviselőt, hogy hamarosan kampányt indítanak a hazai vállalkozások népszerűsítésére. Hurrá, újabb százmilliók folyhatnak el és csúszhatnak különböző haveri zsebekbe egy népszerűsítő kampánnyal. 

Aminek a célja, idézem

"hogy bemutassuk, hogy az ország fejlődése mögött hazai vállalkozók rengeteg és nagyszerű munkája áll".

Kérdem én, mi haszna lesz annak, hogy ezeket majd hangzatos szlogenekké alakítva láthatjuk plakátokon, újságokban, ha az állami attitűd, támogatási és ellenőrzési rendszer, amivel a vállalkozóknak problémája van, amire Morvai Krisztina is megpróbálta felhívni a figyelmet ugyanaz marad.