"Tóni, ne hagyj már itt, légy szíves!"

Avagy hogyan menekül a politikus a kérdések elől.

A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényének helyet adó Dobozy kúria előtt várták a lelkes médiamunkatársak, hogy a hosszú nyári szünet után elkapjanak néhány vezető politikust, akik elmondanak nekik néhány gondolatot a népet érdeklő témákról, például, hogy 

a plakáttörvényen kell-e szigorítani, kiskapuzik-e bárki, hogy áll a médiával kapcsolatos háború?

A miniszter bizonyára nem találta elég érdekesnek a témákat, ahhoz, hogy válaszokkal szolgáljon. Arra bizonyosan nem hivatkozhatna, hogy nem tartozik a hatáskörébe. De az elutasítás okát talán már sosem tudjuk meg.

Azt azonban igen, hogy Rogán Cecília bizony kezében tartja a gyeplőt. Nagy igyekezetében ugyanis lemaradt Tóni mögött a család, mire Ceci utána kiabált:

"Tóni, ne hagyj már itt, légy szíves!"

Természetesen ezért is az újságírókat vette célba Rogán. Nem elég, hogy kellemetlen kérdéseket tesznek fel, még a családról is megfeledkezik miattuk.

"Uraim, a családomat engedjék már be, legyenek szívesek! Ennyi udvariasság beleszorulhatna magukba!"

Az elmúlt 7 év eredményeit akarják megvédeni Kötcsén - na, de mit főzött ki Németh Szilárd?

A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényének helyet adó Dobozy kúria előtt a miniszter, egyben az alapítvány elnöke azt mondta: a találkozó fő üzenete, hogy"mi az, amit hét év kormányzás után meg kell védenünk, hogy továbbra is sikeresek tudjunk lenni".Arról fognak beszélni, hogy mi a küzdelem tétje, például Brüsszellel, valamint arról, egy gyarapodó országban élhessenek a magyarok - tette hozzá.