Kannibál csoport bukott le Dél-Afrikában

Több gyilkosságot is elkövettek az emberi hús gyógyító ereje miatt.

Augusztus 18-án a Dél-Afrikai Köztársaság rendőrkapitányságán jelent meg egy férfi, akit a jelenlévők elmondása szerint borzalmas bűz vett körül. Mint kiderült táskájában emberi maradványok voltak és azért ment el az őrsre, mert
 
belefáradt abba, hogy emberhúst eszik.

Nino Mbatha az injanga törzs gyógyítója volt, akinek munkáját többen is segítették. Összesen öt férfit vettek őrizetbe, miután a házban, ahová a gyógyító vezette a rendőröket több holttest maradványaira bukkantak.

Egy edényben például nyolc különböző emberhez tartozó fület fedeztek fel, de a DNS-vizsgálatok megerősítették azt is, hogy egy nemrég eltűnt fiatal anyuka is az áldozatok között van. Az ő holttestén nemi erőszakra utaló nyomokat is találtak.

A gyógyítóhoz annak ellenére is sokan jártak, hogy tudatában voltak alkalomadtán emberhúst is fogyasztanak, sőt, voltak akik kihantolt maradványokkal érkeztek egy-egy rituáléra. A helyi hiedelmek szerint az emberi húsnak ugyanis gyógyító és szerencsét hozó ereje is van.

Persze Afrikában sem mindenki hisz a babonákban. Phepsile Maseko, a Dél-Afrikai Tradicionális Gyógyítók Szövetségétől elítélte az esetet és kuruzslónak titulálta a kannibál gyógyítót, hozzátéve, hogy az eset a szakma hitelvesztéséhez is hozzájárul -  írja a BBC.

A kannibalizmusra nincs büntetőtörvény az országban, a banda tagjait azonban előre kitervelt gyilkossággal és emberi szövetek birtoklásával gyanúsítják.