Bármilyen sporteseményt meg tudunk szervezni, kérdés, hogy akarunk-e

Orbán Viktor találkozott a NOB elnökével.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délután az Országházban fogadta Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét, aki a cselgáncs világbajnokság eseményeire érkezett Budapestre - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

"Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország elkötelezettsége és támogatása töretlen az olimpiai mozgalom iránt. Budapest nemzetközi sportvárossá vált, olyan hellyé, amely a jövőben is örömmel áll a világ sportolóinak rendelkezésére"

- fogalmazott a miniszterelnök.

Ennek megfelelően Magyarország készen áll és pályázni fog további világszintű sportesemények megszervezésére - ismertette a megbeszélésen elhangzottakat a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Duncan Mackay, az olimpiai és paralimpiai mozgalommal foglalkozó, tekintélyes insidethegames.biz szakportál szerkesztője egy hete írt arról, hogy úgy látja Magyarország megnyerhette volna a 2024-es Olimpia megrendezésének jogát, ha nem lép vissza a vizes vb tökéletes bemutatója lett volna annak, hogy bemutassa a bizottság tagjainak Budapest "legszebb arcát" és minden bizonnyal felért volna Párizs mellé.

A probléma továbbra is abban rejlik, hogy míg ezekre az eseményekre el tudják különíteni a milliárdos forrásokat, addig a szociális ellátórendszer tartópillérei omladoznak. Marie Antoinette és XVI. Lajos francia király uralkodása jutott erről eszembe, ahol a királyi pár pazarló és fényűző életet élt, míg a nép ínségek közt szenvedett. Természetesen a külföldi követek ott is csak a pompát csodálták és nem látták ami mögötte van, de mindenki emlékszik hogan ért véget a történetük.